deser,  koktajl,  przystawka

KOKTAJL z pomarańczy i szpinaku

Apsik! Najpierw fala upałów i gęsia skórka od klimatyzatorów, teraz chłód, wiatr i deszcz. Nic dziwnego, że wszyscy kichają. Mamy na to sposób. Koktajl z dodatkiem imbiru. Leczy przeziębienia i poprawia krążenie krwi, wspaniale rozgrzewa cały organizm. Dlatego warto go przemycać w codziennych posiłkach.  Ułatwia też trawienie, łagodzi mdłości, migreny i wzmaga apetyt u niejadków. Jest idealnym dodatkiem do menu dla osób z podwyższonym cholesterolem.

Składniki (2 porcie)

  • 1 obrana pomarańcza
  • 2 banany
  • 1 brzoskwinia
  • 2 garści świeżego szpinaku prosto z „Warzywa od Zbrojki”
  • 1 łyżeczka imbiru

Pomarańcze, banany i brzoskwinię obrać. Szpinak dokładnie umyć.

Wszystkie składniki umieścić w wysokim naczyniu. Zblendować. Dodać imbir, wymieszać. Gotowy koktajl przelać do szklanki.

SMACZNEGO

(K)

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *