dietetyczne,  obiad,  wegańskie

wegetariańskie GOŁĄBKI z komosą

W kuchni nie może być nudno! Tradycyjne potrawy są super, ale jeszcze bardziej super jest kiedy można je zdrowo i z fantazją modyfikować. Kluczem do sukcesów tych gołąbków jest oczywiście komosa. Wyjątkowa kasza pod każdym względem. To „święte zboże Inków” jest bogate w białko, zdrowe kwasy, witaminy, składniki mineralne.  Samo zdrowie i na dodatek przepyszne!

Składniki:

  • 8 łyżek komosy
  • 250 g pieczarek
  • natka pietruszki
  • 10 suszonych pomidorów
  • 2 cebule
  • inne ulubione warzywa
  • kapusta włoska
  • nasiona konopi
  • czosnek niedźwiedzi
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz

Ugotować komosę, pieczarki obrać i zetrzeć na tarce.  Cebulę posiekać, suszone pomidory pokroić w kostkę. Dosypać garść nasion konopi. Wszystko doprawić i wymieszać. Kapustę dobrze sparzyć wrzącą wodą . Farsz zawinąć w kapustę.

Piec w temperaturze 180°C  przez około 50 minut.

    

SMACZNEGO

(A)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *