dietetyczne,  przystawka

Zdrowe CHLEBKI na przekąskę

Gubi was podjadanie? Zwłaszcza kiedy przychodzą goście? Trudno nie sięgnąć po takiego małego „cosia” i nie pochrupać sobie. Problem w tym, że najczęściej te przekąski są niezdrowe i kaloryczne i to właśnie potem odbija się na samopoczuciu i wadze. Mam dla was alternatywę. Te chlebki są super zdrowe. Na pewno przypadną do gustu także waszym gościom.

Składniki:

  • 200 g kaszy jęczmiennej
  • 1 jajko
  • dwie garści pestek słonecznika
  • przyprawy, np.: słodka papryka i kolendra
  • czarny sezam lub nasiona konopi

Kaszę ugotować. Dodać do niej jajko, wymieszać. Dodać garść słonecznika i przyprawy. Zblendować. Dodać pozostały słonecznik i sezam. Uformować łyżeczką kształt.

Piec w temperaturze 180°C przez 40 minut.

Podawać z ulubionym dipem lub solo. 

 

SMACZNEGO

 (A)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *