Uncategorized

PESTO z liści marchewki

Dobra kuchnia, to nie tylko prosta kuchnia, ale też taka w której nic się nie marnuje!

Gotowanie generuje sporo śmieci, ale niektóre produkty które zwyczajowo trafiają do kosza mogą się nam jeszcze przydać.

Dziś na tapet wzięłyśmy nać marchewki. Szybko i prosto powstało pełnoprawne smarowidło gotowe do podania na kanapkach, jako dodatek do makaronu lub sałatki.

Składniki

  • natka młodej marchewki
  • 4 ząbki czosnku (jak ktoś nie przepada może być mniej)
  • garść nasion słonecznika
  • łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz

Natkę umyć i dokładnie osuszyć. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i posiekać. Gdyby pesto było zbyt gęste można rozrzedzić dodatkową ilością oliwy.

SMACZNEGO

(A)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *