przystawka,  śniadanie,  wegatariańskie

PASTA śniadaniowa z rzodkiewki

Idealny początek dnia musi się wiązać z idealnym śniadaniem. A to ostatnie będzie takie, jeśli zostanie zjedzone na świeżym powietrzu. A na porannym słońcu najlepiej smakują wyraziste potrawy. Takie jak np. pasta z rzodkiewki i zielonej cebuli. Jest szybka w przygotowaniu, dostarcza wartości odżywczych, które dadzą siłę na cały dzień (a przynajmniej, aż do obiadu) i przede wszystkim bardzo smaczna. Można ja podać z świeżym pieczywem (najlepiej wieloziarnistym) lub krakersami. Mi takie połączenie przypomina wakacje u babci z dzieciństwa. A wam? Dajcie znać, co Wam przypomina ten smak.

Składniki:

  • pęczek rzodkiewek
  • duży pęczek zielonej cebuli
  • naturalny serek do kanapek / twaróg
  • pół łyżeczki gałki muszkatołowej
  • sól i pieprz

Rzodkiewki i zielona cebulę pokroić na drobna kostkę. Dodać serek i wszystkie przyprawy. Wymieszać. Podawać z pieczywem lub słonymi ciasteczkami.

SMACZNEGO

(A)

3 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *