deser

MANGO LASSI

W takie upały, jakie nas nawiedziły, może pomóc tylko chłodny napój prosto z Indii. Tradycyjne lassi jest słone i przyprawione chili. Jednak, jako łasuch przedstawiam wam nieco zmieniona słodką odmianę tego napoju, ale orzeźwia równie skutecznie.

Składniki

  • 1 dojrzałe mango
  • 1 duży jogurt grecki 
  • 1 łyżka miodu 
  • szczypta kardamonu
  • kostki kruszonego lodu

Lassi przygotowuje się bardzo łatwo i szybko.

Obrać mango ze skóry. Pokroić owoc na kawałki, uważając na dużą pestkę. Wszystkie schłodzone składniki umieścić w blenderze. Miksować aż do uzyskania rzadkiego napoju.

Jeśli koktajl jest za gęsty można dodać trochę mleko lub jogurtu naturalnego.

Do tak przygotowanego napoju dodać kruszone kostki lodu.

Raz dwa i gotowe.

SMACZNEGO

(K)

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *