wegetariańskie GOŁĄBKI z komosą
W kuchni nie może być nudno! Tradycyjne potrawy są super, ale jeszcze bardziej super jest kiedy można je zdrowo i z fantazją modyfikować. Kluczem do sukcesów tych gołąbków jest oczywiście komosa. Wyjątkowa kasza pod każdym względem. To „święte zboże Inków” jest bogate w białko, zdrowe kwasy, witaminy, składniki mineralne. Samo zdrowie i na dodatek przepyszne!
Składniki:
- 8 łyżek komosy
 - 250 g pieczarek
 - natka pietruszki
 - 10 suszonych pomidorów
 - 2 cebule
 - inne ulubione warzywa
 - kapusta włoska
 - nasiona konopi
 - czosnek niedźwiedzi
 - słodka papryka
 - sól
 - pieprz
 
Ugotować komosę, pieczarki obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać, suszone pomidory pokroić w kostkę. Dosypać garść nasion konopi. Wszystko doprawić i wymieszać. Kapustę dobrze sparzyć wrzącą wodą . Farsz zawinąć w kapustę.
Piec w temperaturze 180°C przez około 50 minut.
  
  
SMACZNEGO
(A)
	
	
	
			
			
					

