ciasteczka,  wielkanoc

CISATECZKA wiosenne

Wiosenna aura sprzyja pieczeniu, dzisiaj czas na kruche ciasteczka z dodatkiem kwaśnej cytryny. 

Składniki
  • 200 g miękkiego masła
  • starta skórka z dwóch cytryn
  • 100 g cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 łyżka zimnej wody
  • 2 ¼ szklanki mąki tortowej

Wszystkie składniki zagnieść w misce. Na pół godziny odłożyć gotowe ciasto do lodówki.

Po upływie tego czasu, ciasto rozwałkować (na ok. 2-3 mm grubości). Cały czas podsypując dużą ilością mąki, aby łatwiej wyciskało się ciastka za pomocą foremek.

Piec w temperaturze 190°C prze około 5 minut.

SMACZNEGO

*(M)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *